Hartia in arta si ca arta (I)

15 martie 2011


Motto : "Lucrul cumparat este cel mai ieftin "         
    


             Fascinata de hartie, caut in online si   citesc pe wikipedia : "Hârtia este un material plan şi subţire, având ca element esenţial suprafaţa sa pe care se poate scrie, ale cărei dimensiuni sunt mult mai mari decât grosimea sa. Hârtia este obţinută din fibre de celuloză amestecate, care se menţin împreună ....."  ( hmmm, banala descriere  daca ne gandim ce impact a avut,  inventarea hartiei , asupra evolutiei omenirii).  Daca esti interesat de istoria hartiei , un simplu search pe google iti va aduce mult mai multe rezultate cu si despre hartia igienica , decat despre ...banala hartie . Buna si hartia igienica , ar spune un prieten vechi in lumea asta,   amintindu-mi ( pentru  a cata oara? ) scena memorabila a lui Victor Rebengiuc  aparand  la televizor cu un sul de hârtie igienică in mana , cadou pentru toti cei care au mancat rahat cu polonicul in anii de dinainte de revolutie ( cadoul si intentia  sunt de actualitate ) . 
          Hartia, ah, hartia ! Acest must-have al tuturor timpurilor ! Ce ne-am face fara ea ? Dar cu ea ....ce putem face cu ea ?  . Daca esti interesat/ fascinat de arta hartiei ....musai sa dai un gugalit cu " masters of paper art and paper sculpture " si vei ajunge  sa gasesti asa ceva : 
( Eagle  by  Calvin Nicholss
sau asa ceva : 

( Bridges by  Jeff Nishinaka )
si multe , multe altele, rabdare si timp sa ai . 
    Daca ai ajuns sa iti doresti sa realizezi asa ceva , atunci , nu mai ai scapare ..... musai sa incepi cu ceva simplu   ..... Daca nu de dragul artei , atunci pentru relaxare si distractie .....daca nu pentru tine, atunci pentru copilul  tau si tot  merita sa incerci .... nu costa nimic.
( va urma)
myfreecopyright.com registered & protected