IntenseDebate pe blogul tau

5 iulie 2010

Una dintre  alternativele  la formularul de comentarii de pe Blogger( care este cam saracut in optiuni) , este formularul de comentarii  oferit de IntenseDebate, formular pe care il utilizez si eu de ceva timp, si de care ( pana in prezent) sunt de-a dreptul incantata . Pentru ca am fost intrebata despre ce si cum se " mananca " acest formular de comentarii, m-am straduit sa redau , cat mai fidel, pasii pe care i-am urmat eu in instalarea IntenseDebate-ului pe blogul meu .
1.  Intra pe site-ul Intensedebate si creeaza-ti  un cont.
Completeaza casutele referitoare la  username,  parola si introdu o adresa de email valabila. Bifeaza optiunea " I want to install IntenseDebate on my blog or website".



.... click sign up si iti va aparea urmatoarea imagine .....

2. In e-mail vei primi o notificare de la IntenseDebate, cu un link de confirmare, pe care va trebui sa-l accesezi . In formularul nou aparut adauga adresa blogului tau .... si treci la urmatorul pas ....

Dupa ce ai dat click next , in pagina nou aparuta, alege sigla platformei care iti gazduieste blogul. Pentru blogspot da click pe sigla Blogger.....
3. In pagina nou deschisa, cauta formularul de mai jos , bifeaza optiunile " template" si " only new post " , deruleaza formularul , si vei vedea ca ti se va cere sa introduci o copie a sablonului pe care il folosesti acum.

Copia sablonului de pe blog se face din pagina Aspect --> Editati html a blogului tau .In pagina Editati html, deasupra chenarului care contine codul html al sablonului, la optiunea Restauraţi un şablon gasesti link-ul Descărcaţi şablonul complet. Da click pe el si salveaza fisierul in calculator.



Intoarce-te  la pagina de instalare de pe IntenseDebate si uploadeaza  fisierul cu codul sablonului pe care tocmai l-ai descarcat.
5. In urmatoarea pagina, in partea stanga -cu scroll,  vei fi  anuntat ca noul sistem de comentarii este instalat in codul sablonului si ti  se ofera codul sablonului cu noul sistem instalat.( defapt ...ai instructiunile, chiar acolo, in engleza)
Selecteaza  codul din chenar si da un  Copy (Ctrl+C), pentru a fi sigur ca ai copiat in intregime codul .
6.Mergi  din nou la blogul tau , in pagina Aspect --> Editati html , si bifeaza  casuta de extindere a codului sablonului, sterge  tot codul din chenar si da Paste la codul copiat de pe IntenseDebate . Salveaza  sablonul si noul formular de comentarii este instalat . 
In contul IntenseDebate , accesand setarile poti sa adaugi cateva pluginuri, daca le consideri utile ( smiley, youtube embedd, etc. ). IntenseDebate ofera si cateva widgeturi - stats widget, latest comments, popular blog posts- acestea pot fi instalate , accesand din bara de sus a profilului  pagina " Extras" . Pentru a le face functionale, nu uita ca in pagina de account sa adaugi feedburnerul blogului tau .

myfreecopyright.com registered & protected