Prima impresie si ...ultima !?

3 septembrie 2008

Se spune ca doar doua -trei minute ne sunt de ajuns pentru a ne face o prima impresie despre o persoana . Saizeci sau nouazeci de secunde in care suntem tentati să punem etichete, sa judecam , sa generalizam , sa filtram omul prin sita starii noastre din acel moment sau , mai rau , sa-l percepem lasandu-ne calauziti de prejudecati . Multi , dintre noi ,se opresc la " prima impresie " si ...ultima , refuzand sau nestiind sa vada cu ochii mintii dincolo de aparente , ridicand , constient sau nu , bariere in comunicare si cunoastere . Sa "pasesti" dincolo de "prima impresie " probabil e o lupta cu tine insuti ...poti pierde sau poti castiga , poti fi mai sarac sau mai bogat sufleteste , poti gusta din bucuria sau amaraciunea faptului ca te-ai inselat ... dar totul e nimic daca nu treci aceste stari prin filtrul sufletului ...privind cu ochiul mintii ... .La un momentdat, spunem despre un om... ca-l stim de-o viata dar nu-l mai cunoastem cu-adevarat ...iar pentru altul ,ce ani intregi l-am ignorat , simtim regretul ca nu l-am cunoscut .... de vina o fi "prima impresie" ...nu-i asa !? Cat de mult conteaza prima impresie privind aceste maini :
Ce vezi dincolo de imaginea lor ? Reusesti sa treci de aceasta imagine sau te lasi sedus de prejudecati si faci loc etichetarilor? Nu te gandi inca la un raspuns ...citeste mai departe : "O familie alcatuita din cinci persoane se bucura de o zi de vacanta pe plaja. Copiii faceau baie in ocean si construiau castele de nisip. Subit de ei, s-a apropiat o batrana de statura mica. Parul ei alb, era fluturat de vant, iar hainele ii erau rupte. Femeia vorbea singura si aduna lucruri aruncate pe plaja, pe care le strangea intr-un sac. Parintii si-au chemat copiii si le-au spus sa se fereasca de batrana. Cand aceasta a ajuns in dreptul lor, aplecandu-se din cand in cand ca sa culeaga obiecte, ea le-a zambit copiilor, dar nimeni nu i-a raspuns la salut. Peste cateva saptamani, familia respectiva, a aflat din ziare, ca femeia respectiva a dus intreaga viata o adevarata cruciada, adunand cioburile de sticla de pe plaja pentru ca cei mici sa nu se taie in ele." Ei, mai conteaza "prima impresie " !?Bineinteles ...dar oare merita sa avem incredere in ea?

7 comentarii◄:

ice4you® spunea...

Suntem oameni! Ne place sa etichetam si sa facem diferente, iar ptr asta suntem dispusi sa mergem panain panzele albe.

Mda ...

Danette spunea...

:) chiar daca uneori stim ca gresim ...

Anonim spunea...

povestea e cam lame :))

Danette spunea...

"LAME" ? Asta- i de rau , asa-i?

Anonim spunea...

:)))))))) da . nu ai invatat limbajul modern

Danette spunea...

: D ..ce-i drept ii drept , da` nici nu fac o tragedie din asta , nici nu ma omor dupa el .... :P ( lame .... hmmm , aduce cu taiatul venelor , asta sigur din cauza tastaturii...)

Anonim spunea...

Wow,mi s-a facut pielea ca de gaina!E adevarat ca povestea se aseamana cu cele care ti se indeasa pe gat de la diferiti sectanti(trase de par,tampit de puerile...samd;asta nu-i chiar asa de aberanta doar se aseamana putin).In schimb MESAJUL te izbeste profund.Am eu o poza care ar fi mers mult mai bine cu poveste asta.
Si inca ceva: mi se pare lame sa folosesti cuvantul "lame"...kids...

Trimiteți un comentariu

myfreecopyright.com registered & protected