Anthony Bourdain ....

6 martie 2008

....chef, world travel and the best -selling author , asa cum se autointitulizeaza pe blogul sau ....."ne-a zdrobit pe banii nostri " spune Cotidianul din 5 martie . Merita citit articolul despre razboiul romano-american declansat pe blogul americanului , merita citite si cele peste 1.2oo de reactii la articolul Romania: What the hell happened? , postat de Bourdain pe blogul sau , explicatiile producatorilor emisiunii si alte cateva zeci de reactii de pe forumul Travel Channel . Am vazut si partea a sasea , mai soft decat precedentele , dar cu un final "horror" care imi intareste convingerea ca in realizarea documentarului despre bucataria romaneasca , Bourdain si stafful sau au fost suparator de superficiali pornind la drum cu minime cunostinte despre Romania(totul rezumandu-se la mitul Dracula) si un ghid rus care a jucat mai mult rolul de "sugativa ". Filmuletul acesta, in care am vazut mai mult carute , o harbuita de Dacie 1300 si am auzit de mii de ori rostindu-se cuvantul tzuica , nu se poate numi documentar despre bucataria traditionala romaneasca , este probabil cel mai mare kitch realizat in viata lui.Domnul acesta, ce se da mare realizator de emisiuni si autor de best-selluri ,ar face bine sa-si faca rost de colectia emisiunii "Bucataria lui Radu " ... ar avea multe de-nvatat de la Radu Anton Roman .
In loc de concluzie :
  • toata tarasenia aceasta , ce s-a vrut un documentar de promovare turistica a Romaniei si care a costat 20.000 de euro , a cui interese serveste si de ce? Ar fi cazul unei purecari a oficialilor romani care au raspuns de colaborarea cu americanul mai ales ca producatorii emisiunii ii arata cu degetul si-i acuza de necolaborare.
  • nu sufar de idei anti -imperialiste , demult apuse , dar imi place al naibii de mult de primarul din Balanta , interpretat de Victor Rebengiuc , cand spune ".....al mai prost om din lume e americanu`" (in cazul acesta se cam adevereste )
  • pe 10 martie va fi redifuzat documentarul .....halal succes !
myfreecopyright.com registered & protected