Iubirea , bibelou de portelan ...

23 iulie 2009

Deja-vu:
"Nu in putine cazuri, femeia si barbatul nu stiu sa se desparta la vreme . Asteapta sa dispara tot ce i-a apropiat si legat, pana ajung sa le fie sila de ei . In loc sa transforme despartirea insasi in ceva deosebit, de care sa-si aduca aminte cu duiosie mai tarziu, tarasc un rest de dragoste , ca un hoit care miroase urat ." (Octavian Paler)
Multi vad, putini inteleg , un numar infim o simt ...iar majoritatea prefera sa se "sfartece", sa-si mutileze .... sufletele, uitand ca , totusi, iubirea e un bibelou de portelan .... cu cat il stergi si il lustruiesti mai mult , cu atat creste riscul ca el sa se sparga . Pentru ce !? Dragoste cu forta nu exista ... . Sau daca ai un ciocan in mana vezi numai cuie !?
Irepetabila iubire ... irepetabila povara !?

4 comentarii◄:

ice4you® spunea...

Danette, dragostea este un ceva pe care fiecare il intelege cum vrea, multi au impresia ca au inteles si mai multi chiar cred asta, dar intr'un final marea majoritate sunt dezamagiti. Unii aleg sa traiasca cu iulzia ca au iubit, altii aleg sa traga mai departe de ce au asa cum au, de frica de a nu pierde acest putin ... iar unii sunt dispusi sa incerce din nou.
Daca iubesti pe cineva cu adevarat, dovada suprema de iubire este aceea sa intelegi si sa ii dai drumul de langa tine acelui cineva, care iti spune ca nu mai simte la fel. A iubi inseamna sa intelegi nevoia celuilalt si a te sacrifica pentru ea, atunci cand este nevoie.

Discutia este lunga si complexa ... vad ca si tu ca si mine te'ai lovit de probleme existentiale pe care incerci sa le intelegi :) Sa fie varsta de vina (30 de ani este un prag psihologic) ... sa fie dorinta de evolutie ca spirit ... sa fie influenta a ceea ce ne inconjoara ... nu as putea sa dau un raspuns clar ... dar parca ma bucur ca mai sunt si altii care nu traiesc doar pentru a se trezi maine :)

Danette spunea...

Ice ,foarte fain ai accentuat care este dovada suprema de iubire, dar cati/cate nu se cramponeaza de simtul proprietatii , pe care il au exacerbat de dezvoltat !? La polul opus se afla cei care confunda libertatea cu libertinajul , iar intre aceste doua categorii .... cei care sunt posibilele victime ale "calcatului in picioare " .

Anonim spunea...

nu am...hm...

ice4you® spunea...

Danette, dragostea este ca furtuna, incepe brusc si de terminat se termina atunci cand fie se opreste vantul fie rasare soarele si se intrevede un nou inceput luminos. :)

Cei care spun ca iubesc si pun inainte altceva inainte de asta, nu au cunoscut acest sentiment niciodata! A iubi inseamna ca fi mereu ultimul, iar sentimentul de proprietate nu are nimic in comun cu iubirea! Cand apare aceste sentiment in ecuatie, nu mai vorbim de iubire ci de egocentrism, in care tu ca individ esti mai presus de ceea ce sta la baza.

Nope ... nu sunt Doctor Love in viata de zi cu zi, insa incerc sa inteleg si sa vad lucrurile fara ochelari de cal si da ... pot sa recunosc cu mandrie ca in viata mea am invatat sa iubesc si sa fiu iubit dincolo de orice alt sentiment care sa umbreasca puritatea acestui sentiment cu care ne nastem ca un dar divin.

Iti doresc sa fi iubita Danette, cel putin la fel de mult cum sunt eu ... dar nu uita nicidoata ca iubirea include ca ingredient minune, suferinta pentru ca din pacate nu se poate una fara alta, iar cei care au iubit vreodata cu tot sufletul, inteleg dincolo de cuvinte! :)

Trimiteți un comentariu

myfreecopyright.com registered & protected